BIH

U BiH danas susnježica i snijeg, saznajte kakvo nas vrijeme očekuje u naredna 3 dana

Intenzivnije padavine u južnim i jugozapadnim područjima

J.Be.

5.4.2015

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U nizinama većinom pada kiša, a u višim područjima snijeg. U centralnim, zapadnim i istočnim područjima i u nizinama ponegdje pada susnježica ili snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C):

Bjelašnica – 7; Kupres – 2; Bugojno, Goražde, Livno i Sarajevo 1; Srebrenica 3; Bihać, Gradačac i Zenica 4; Banja Luka, Bijeljina, Trebinje, Sanski Most i Tuzla 5; Mostar i Zvornik 6; Neum i Doboj 7 °C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 935 hPa, za 4 hPa je manji od normalnog i opada.

Danas će u nešoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Intenzivnije padavine u južnim i jugozapadnim područjima. Vjetar, slab do umjeren, na zapadu i sjeverozapadu Bosne umjeren do jak, sjeveroistočni. Jutarnje temperature od -2 do 5, na jugu od 3 do 7, a dnevne od 3 do 9, na jugu do 6 do 12 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom i snijegom. Jutarnja temperatura oko 2, a dnevna oko 5 °C.

U ponedjeljak nas očekuje oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa snijegom. U nižim područjima Bosne, u jutarnjim satima, je moguća susnježica i snijeg. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 2 do 6, a dnevne od 2 do 9, na jugu do 6 do 12 °C.

U utorak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa snijegom. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva snijeg je moguć i u nizinama Bosne. Na jugu Hercegovine se ne očekuju padavine. Jutarnje temperature od -4 do 3, na jugu od 0 do 5, a dnevne od 2 do 8, na jugu do 7 do 13 °C.

U srijedu u Bosni se očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom i snijegom na planinama. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od -4 do 1, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 2 do 8, na jugu do 7 do 12 °C.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.