BIH

Zbog ugaženog snijega na kolovozu saobraćaj se odvija otežano i usporeno

Sreće se pažnja na odrone zemlje ili kamenja

J. Be.

5.4.2015

Zbog ugaženog snijega na kolovozu saobraćaj se  ovoga jutra odvija otežano i usporeno na sljedećim dionicama: Sarajevo-Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno,  Bugojno-Kupres i Gacko-Tjentište. Vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Napominjemo da je zimska oprema zakonski obavezna do 15.04.

Zbog radova na sanaciji oštećenja magistralnog puta M-18 Brod na Drini-GP Hum saobraćaj se obustavlja više puta u toku dana, u trajanju do 30 minuta. Povremene polusatne obustave saobraćaja aktuelne su do 16 sati i na regionalnom putu R-442a Hadžići-Igman (lokacija Crvene stijene).

Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz, a posebno izdvajamo putne pravce: Tuzla-Bijeljina, Bugojno-Novi  Travnik, Sarajevo-Foča i Jajce-Banja Luka.  Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.                      

Na autoputu A1 saobraćaj se odvija po pretežno mokrom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Povodom  praznika večeras do ponoći,  zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Na  graničnim prelazima  nema dužih zadržavanja.

RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

Doboj-Gračanica (most preko potoka Dubovac), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-6.1
Kružni tok na ulazu u Široki Brijeg, na raskrsnici magistralnog sa regionalnim putem, zbog sanacionih radova, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Mostar-Nevesinje (Bakračuša-Nevesinje), zbog sanacionih radova na snazi su privremene obustave saobraćaja u trajanju od 10 minuta, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

M-16
Jajce Banja Luka (lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-16.2
Prozor-Jablanica, (na izlazu iz Prozora, u dužini od 1 km) u toku su sanacioni radovi, pa se saobraća naizmjenično. Također, zbog ulegnuća kolovoza u blizini Jablanice, usporeno je saobraćanje.

M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18
Tuzla-Bijeljina-u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-zabrana za  vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara; u toku su radovi na sanaciji oštećenja, zbog čega se saobraćaj povremeno obustavlja u trajanju do 30 minuta.

REGIONALNI PUTEVI

R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka).

R-418b Konjic-Buturović Polje (Jezerine) zbog klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj. Saobraćaj prema Buturović Polju odvija se putem iz Čelebića preko novog mosta.

R-442a Hadžići-Igman (lokacija Crvene stijene)-zbog izvođenja hitnih radova na otklanjanju stijenskih masa na kolovozu, saobraćaj će se u vremenu od 08 do 16 sati, odvijati iz povremene polusatne obustave saobraćaja. Također, na istom regionalnom putu, na području Brezovače zbog klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

R-445 Zenica-Tetovo, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji  saobraćaj se odvija jednom trakom (dionica od kružne raskrsnice Crkva do prevoja gdje se nalazi pekara “Pariz”).

KANTON SARAJEVO

-Zbog izvođenja neophodnih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Prusčakova, Kromolj i Slatinski put u Vogošći (od br. 3 do br.87).

-Povodom obilježavanja dana oslobođenja grada Sarajeva danas od 11 do 13 sati potpuno je obustavljen saobraćaj u ulicama:
Ulica Carina: od raskrsnice sa ulicom Vratnik mejdan do raskrsnice sa ulicom Višegradska kapija
Ulica Višegradska kapija: do raskrsnice za Zmajevac i Faletiće
Ulica Višegradska kapija: plato Višegradske kapije. Alternativni pravci su u funkciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.