BIH

Sukob u SDA Kiseljaka: Koplja se lome oko bivšeg pripadnika Aktivne islamske omladine, jedni ga podržavaju, drugi ga optužuju za radikalizam!

Hoće li Nermin Merhemić biti novi predsjednik lokalnog ogranka stranke

D. K.

22.4.2015

U kojem smjeru idu unutarstranački izbori u Stranci demokratske akcije (SDA) najbolje pokazuju procesi koji se odvijaju u pojedinim općinskim organizacijama.

Kako saznaje "Avazov" portal, glavni protagonist izbora u lokalnoj SDA u Kiseljaku i jedan od glavnih kandidata za predsjednika ove općinske organizacije SDA je Nermin Merhemić. On je poznat kao bivši selefijski lider i svršenik Islamske akademije iz Zenice, koja je od 1996. godine rasadnik kadrova sklonih idealiziranju selefizma, trvrde dobro upućeni izvori kiseljačke SDA.

Merhemić istovremeno obavlja više funkcija - predsjednik je Medžlisa Islamske zajednice u Kiseljaku, kao i džematskog odbora u džematu Han Ploča, te je aktuelni direktor Osnovne škole "Kiseljak 1".

Kako su nam prenijeli građani Kiseljaka, Merhemić je bivši pripadnik Aktivne islamske omladine.

S druge strane, Kenan ef. Bajrić, koji kao imam u džematu Han Ploča radi 15 godina, kazao je "Avazovom" portalu da nije tačno da je Merhemić bivši selefijski lider.

- Sada se održavaju izbori unutar stranke i čovjek neće da podrži određenu struju koja u Kiseljaku ništa ne radi i zato im on i ne odgovara. Želi se ukaljati njegova čast. Smijem vam se zakleti čime god želite - rekao je Bajrić.

Na pitanje ima li dokaz za svoje tvrdnje u vezi sa Merhemićem, nije nam mogao odgovoriti.

- Ja dobro poznajem tog čovjeka i o njemu sam čuo samo najbolje. Njega zaista možete poželiti za prijatelja, komšiju... - kazao nam je Bajrić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.