BIH

U KCUS-u hospitalizirano 15-ero djece iz vrtića "Djeca Sarajeva"!

Ljekari pretpostavljaju da su primljena u bolnicu zbog trovanja

I. Ć./ A. Vr./F.N.

22.4.2015

Na Infektivnu kliniku KCUS-a danas je primljeno i hospitalizirano 15-ero djece iz Javne ustanove "Djeca Sarajeva", odnosno sarajevskih obdaništa.

Prema onome što su roditelji rekli za portal "Avaza", ljekari pretpostavljaju da su djeca otrovana i da je u pitanju salmonela.

Azra Dedajić, šefica Odsjeka za odnose s javnošću KCUS-a, potvrdila je za portal "Avaza" informaciju o trovanju djece.

- Danas je 15-ero djece primljeno na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Djeca su hospitalizirana zbog trovanja, a sutra ćemo imati više informacija o tome kako su djeca otrovana, rekla je Dedajić.

Direktorica Javne ustanove "Djeca Sarajeva" Mirjana Jovanović- Halilović kazala je da nije u potpunosti upoznata sa situacijom niti ju je neko sa KCUS-a kontaktirao.

- Znam samo da su djeca smještena na Infektivnoj klinici ali ne znam o kojem broju je riječ, niti da li su djeca iz istog vrtića. Također, ne mogu potvrditi da su se otrovali salmonelom. Možda je u pitanju virus ili nešto drugo, te ćemo sačekati nalaz ljekara, a i sanitarna inspekcija je danas obišla vrtiće pa ćemo čekati i njihov nalaz  - kazala je Jovanović- Halilović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.