BIH

MVP BiH: Nema informacija da je neko od državljana BiH nastradao u Makedoniji

Ambasada BiH u Skoplju preduzela sve mjere da pomogne državljanima BiH

Autor:Srna

10.5.2015

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) BiH najoštrije osuđuje aktivnosti terorističke grupe koje su se dešavale u Makedoniji u tokom vikenda.

U saopćenju MVP  BiH ističe se da su te aktivnosti dovele do gubitka nedužnih ljudskih života, čijim porodicama izražava iskreno saučešće, a povrijeđenima želi brzi oporavak.

MVP BiH izražava nadu da će se sigurnosna situacija u Makedoniji brzo i potpuno stabilizovati uz podršku miroljubivih i naprednih snaga koje teže da se riješi problem rastućeg terorizma u svijetu.

U saopćenju se napominje da MVP BiH za sada nema informacija da je neko od državljana BiH nastradao u neredima koji su se dešavali, te se nada da će tako i ostati kada se prikupe kompletni podaci o nastradalim i povrijeđenim.

Ambasada BiH u Skoplju preduzela je sve mjere da se pomogne državljanima BiH, napominje se u saopćenju.

"Upućen je poziv putem medija da se kontaktira osoblje Ambasade u hitnim slučajevima, a ambasador BiH u Makedoniji Zdravko Begović se još uvijek nalazi u Kumanovu, gdje u kontaktu sa nadležnim organima prati razvoj situacije i spreman je da pruži pomoć državljanima BiH, ukoliko se za to ukaže potreba", navodi se u saopćenju MVP-a BiH. 

Još nije poznato da li će MVP donijeti preporuku građanima BiH da ne putuju u Makedoniju. 

Najmanje pet policajaca je poginulo, a više od 30 je povrijeđeno u oružanom sukobu makedonske policije sa grupom terorista u Makedoniji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.