BIH

Goraždani se oprostili od Elvedina Hamzića Pureta

Nakon duge i teške bolesti preminuo u 54. godini

Al. B.

10.5.2015

Goraždani su se oprostili od Elvedina Hamzića Pureta, uposlenika Kantonalne bolnice i vijećnika u Općinskom vijeću Goražde. Nakon duge i teške bolesti, Hamzić je preminuo u 54. godini.

Ostat će upamćen kao zaljubljenik u folklor kojim se godinama uspješno bavio, nekada je bio i uspješan bokser, a sugrađani ćega posebno pamtiti po vedrom duhu koji ga do posljednjeg trenutka nije napuštao i osmijehu koji mu nije silazio s lica.

pure

Elvedin Hamzić Pure (Foto: Facebook)

- Pokazivao je ljubav ne samo prema svojoj djeci i supruzi nego prema prijateljima i svakome koga je poznavao. Pure je bio prijatelj sa svim uposlenicima kantonalne bolnice i njegov vedri duh svima će nam nedostajati - kazao je na komemorativnoj sjednici direktor KB Goražde, dr. Fuad Rovčanin.

rovcanin

Dr. Fuad Rovčanin

U ime sindikalne organizacije bolnice od Hamzića se oprostio Emir Baščelija, predsjednik sindikalne organizacije, a stranke čiji je član bio Salem Halilović, predsjednik KV SBiH.

miki-agovic

Bokser Mirsad Miki Agović

- Kad sam saznao da je bolestan, vjerovao sam kao i bezbroj puta u ringu da će povući pravi potez i pobjediti ovu opaku bolest. Nažalost, dolaskom ovdje shvatio sam da je posljednju borbu, borbu za život, izgubio. Ali moramo biti ponosni na njega - istaknuo je bokser Mirsad Miki Agović.

ajla2

Elvedinova kćerka Ajla

- Molim vas pričajte o mom tati i vjerujem da svi vi ovdje prisutni imate anegdote koje ste doživjeli sa njim. Ako ga budemo spominjali, ako budemo prepričavali sve ono što je on pričao, onda će on još dugo živjeti - kratko je poručila Elvedinova kćerka Ajla Hamzić, glumica narodnog pozorišta Mostar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.