BIH

U većem dijelu BiH saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Vozačima se savjetuje opreznija vožnja

J. Be.

11.5.2015

U većem dijelu BiH  saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.  Frekvencija vozila je pojačana posebno u blizini većih gradskih centara.  Vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

Izdvajamo  dionicu magistralnog puta M-18 Brod na Drini-GP Hum gdje se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, u trajanju do 30 minuta.

Na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka na lokalitetu Kutlešin Gaj u toku su radovi na sanaciji klizišta tako da je u funkciji jedna traka. Na autoputu A-1 saobraća se bez obustava i zabrana.

Zbog radova u Hrvatskoj na graničnom prelazu Brčko-Gunja zatvoren je saobraćaj za  teretna motorna vozila. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

Doboj-Gračanica,(most preko potoka Dubovac),zbog sanacionih radova saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-6.1
Kružni tok na ulazu u Široki Brijeg, na raskrsnici magistralnog sa regionalnim putem, zbog sanacionih radova saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Nevesinje-Mostar dionica (Nevesinje-Bakračuša), zbog sanacionih radova na snazi su privremene obustave saobraćaja u trajanju od 10 minuta, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

M-16
Jajce Banja Luka ( lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.


M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja  svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

Prolaz kroz Sarajevo, zbog izgradnje stupišta vijadukta Briješće i kružnog toka, saobraćaj se odvija  uz ograničenje brzine.

M-18
Tuzla-Bijeljina, u mjestu Požarnica, zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-zabrana za  vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara, u toku su radovi na sanaciji oštećenja, zbog čega se saobraćaj povremeno obustavlja u trajanju do 30 minuta.

REGIONALNI PUTEVI

R-442a Hadžići-Igman (lokacija Crvene stijene)-zbog izvođenja hitnih radova na otklanjanju stijenskih masa na kolovozu, saobraćaj se u vremenu od 08 do 16 sati, odvija uz povremene polusatne obustave.

R-443 Visoko-Kiseljak (naplatne kućice A1-raskrsnica sa R-445 Visoko-Kakanj), zbog radova na sanaciji mosta, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na dionicu R-445 Moštre-Visoko.

R-445 Zenica-Tetovo, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji  saobraćaj se odvija jednom trakom (dionica od kružne raskrsnice Crkva do prevoja gdje se nalazi pekara “Pariz”).

R-445 Podlugovi  zbog izvođenja radova na sanaciji kolovoza, saobraćaj se odvija jednom trakom uz primjenu privremeno postavljenje svjetlosne signalizacije.

R-456 Priboj-Teočak-Sapna (Goduš-Rastošnica) obustavljen je saobraćaj zbog aktiviranog klizišta. Alternativni pravac je Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.

R-459 Tuzla-Šibošnica (Lovački dom-Šibošnica) obustavljen je saobraćaj zbog aktiviranog klizišta. Alternativni pravac je Tuzla-Priboj-Lopare-Čelić.

KANTON SARAJEVO

-Zbog izvođenja neophodnih radova usporeno se saobraća u ulicama: Nikole Šopa, Stjepana Tomića (od br.3 do ulaza u groblje “Lav”), Konak, Bačići (kod br.15), Pruščakova i Slatinski put u Vogošći (od br. 3 do br.87).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.