BIH

CJB PRIJEDOR Blagovremena zamjena ličnih dokumenata

Apel građanima

M. Z.

11.5.2015

Iz Centra javne bezbjednosti Prijedor apelovali su na građane da blagovremeno izvrše zamjenu ličnih dokumenata tako što će zahtijev podnijeti na vrijeme, odnosno 15 dana prije isteka važenja sadašnje lične karte, pasoša tri mjeseca, a vozačke dozvole do samog dana isteka.

- Naravno zahtijevi se osim na vrijeme mogu podnijeti i ranije. S obzirom da predstoji sezona godišnjih odmora kada se očekivano povećava i broj zahtijeva za izdavanje novih ličnih isprava - navode u CJB Prijedor.

Na području ovog Centra za prva tri mjeseca ove godine izdato je 4.070 ličnih karata, 2.439 vozačkih dozvola i 2.070 pasoša.

Iz CJB Prijedor podsjećaju i na jedinstveni SMS servis koji na nivou MUP-a RS funkcioniše od novembra prošle godine a putem kojeg se mogu dobiti obavještenja o trenutnom statusu lične karte, vozačke dozvole ili pasoša, kao i zahtijeva za izdavanje ličnih dokumenata.

Korištenje ovog servisa je vrlo jednostavno.

Zainteresovani u organizacionoj jedinici MUP-a RS, nadležnoj za izdavanje ličnih dokumenta u kojoj imaju prebivalište, lično prijavljuju svoj broj mobilnog telefona.

Upotreba SMS servisa funkcioniše tako što se SMS poruka šalje na jedinstveni broj 091-110-122.

Cijena po jednoj poruci iznosi deset feninga.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.