BIH

Zenica domaćin manifestacije "U susret ramazanu"

Nastupat će brojni izvođači duhovne muzike

D. P.

14.5.2015

Zenica je posljednji put prije šest godina bila domaćin vjerske manifestacije "Moj ummete", a kada su nastupili brojni izvođači duhovne muzike.

Iako je zenička javnost iz godine u godinu priželjkivala manifestaciju ovog tipa, konačno će ove godine na svojstven način dočekati mjesec posta.

Naime, u organizaciji Medžlisa IZ Zenica mnogobrojna bh. javnost biće u prilici uživati u predramazanskoj manifestaciji "U susret ramazanu" koja će na simboličan način označiti početak Ramazana.

Kako "Avazov" portal saznaje, svoje učešće zabilježit će najpoznatiji izvođači duhovne muzike i to Aziz Alili, Burhan Šaban, Armin Muzaferija, Orhan Çakmak, Zanin Berbić, Mensura Bajraktarević i Nadira Delić uz pratnju orkestra Armina Hodžića.

Pored navedenih izvođača, ovu vjersku manifestaciju uveličat će i nastupi horova "Sejfulah" iz Konjica, "Šapat srca" iz Sarajeva i "Preporod" iz Ilijaša.

Cijene ulaznica kao i prodajna mjesta, ističu organizatori, biće naknadno objavljene, a optimisti su kako će ova manifestacija 13. juna sa početkom u 20 sati ispuniti zeničku Arenu do posljednjeg mjesta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.