BIH

POKUŠANA PROVALA U URED ADVOKATICE Vasvija Vidović: Neće me zastrašiti!

Policija je već na licu mjesta

M. Aš.

15.5.2015

10:43 Završen je policijski uviđaj u vezi pokušaja provale u ured advokatice Vidović. Prema onome što smo vidjeli na licu mjesta, provalnici su sa vrata strgnuli pločicu sa natpisom ovog ureda ali nisu uspjeli provaliti u kancelariju. Na vratima su vidljiva oštećenja

Advokatica Vidović, vidno potresena, kazala nam je da je ostala šokirana kada je saznala da je pokušana provala u njen ured zbog činjenice da je sa subote na nedjelju pokušana provala i u njen stan.

- Mislim da se radi o pokušaju zastrašivanja jer radim osjetljive stvari, a pod pritiskom sam zbog složenih predmeta koji se tiču i politike. Ovo je novi pritisak na mene. Nije mi ugodno, naravno, ali svaki novi pritisak kod mene izazove obrnutu reakciju. Ne dam se zastrašiti iako su ovo ozbiljne stvari.

Na naše pitanje o eventualnim počiniocima, advokatica Vidović nije mogla govoriti.
 

10:30 U toku je policijski uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti oko pokušaja provale u advokatski ured Vasvije Vidović koji traje već više od sat vremena.

Inače, pripravnice koje rade u uredu advokatice Vidović jutors su prilikom dolaska na posao, oko 9 sati i 15 minuta primjetile vidljivo oštećenje na vratima, te su odmah o svemu obavijestile policiju.

vasvija-ured1

Foto S. Saletović (Pokušali provaliti i u stan)

Tokom protekle noći pokušana je provala u advokatski ured Vasvije Vidović u ulici Džemala Bijedića 40 u Sarajevu, saznaje „Avaz“.

Kako nam je potvrdila advokatica Vidović, vrata na ulaz u njen ured su oštećena, policija je trenutno na licu mjesta i čeka se uviđajna ekipa MUP-a Kantona Sarajevo.

Inače, kako nam je rekla Vidović, proteklog vikenda, u noći sa subote na nedjelju, pokušana je provala i u njen stan.

Više detalja objavit ćemo kasnije...

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.