BIH

Započelo stambeno zbrinjavanje porodica iz Svraka

Grade se prve kuće u Hotonju

Autor:E. M.

16.5.2015

Do kraja jula prve tri porodice iz Svraka koje su u prošlogodišnjoj kataklizimi klizanja tla ostale bez krova nad glavom, uselit će u svoje nove stambene jedinice.

Naime, u vogošćanskom naselju Donji Hotonj firma „Famus gradnja“ iz Sarajeva, po sistemu ključ u bravu, za njih gradi dvije stambene jedinice u koje će biti smještene.

Finansijska sredstva za ovu gradnju u iznosu od 300.000 konevertibilnih maraka zajednčki su obezbjedili Rijaset Islamske zajednce u Bosni i Hercegovini i Općina Vogošća, a sve se radi pod stručnim nadzorom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo.

- Neizmjerno sam zahvalan Općini Vogošća i  Rijastu Islamske zajednce u BiH koji su nam na ovaj način priskočili u pomoć, kaže Suljo Durić, jedan od onih za čiju se porodicu gradi stambena jedinica u Hotonju. Da nije dobrih ljudi teško bi se ova nevolja prebrodila. Čovjek, bez obzira na katastrofu kojoj je bio izložen, mora biti sretan kad vidi da u nevolji nije sam - kazao je Suljo Durić iz Svraka, koji je prošle godine ostao bez krova nad glavom.

U ova dva stambena objekta bit će trajno zbrinute tri porodice. Općina Vogošća je za dvanaestčlanu porodicu Nijaza Halilovića, koji se bavi i poljoprivrednom djelatnošću obezbijedila donatora za kupovinu lokacije na kojoj će mu se izgraditi kuća i štala. Ostale porodice iz Svraka izrazile su želju da ostanu u stanovima privremenog smještaja na Rosuljama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.