BIH

Predrag Kojović izabran za predsjednika Naše stranke

Treći stranački kongres

Es. D.

16.5.2015

16:55 Predrag Kojović je na današnjem kongresu Naše stranke u Sarajevu izabran za novog predsjednika te stranke. Za potpredsjednike stranke izabrani su Nasiha Pozder, Edin Forto i Sabina Ćudić. Izabrani su i članovi Nadzornog odbora i Suda časti, a još  se prebrojavaju  glasovi za članove Glavnog odbora. 
 

14:16 Treći kongres Naše stranke održava se danas u Sarajevu. Kako nam je reko još uvijek aktuelni predsjednik Denis Gratz od prijavljena 103 delegata na kongresu su prisutna 92 koji će danas izabrati novo rukovodstvo ove stranke.

- Dva kandidata su za predsjednika, to su Predrag Kojović i Mirsad Čamdžić. Ja neću istaći svoju kandidaturu zato što želimo naše principe koje ističemo riječima provoditi u djelo. Dobro je da se osvježava rukovodstvo Naše tranke, a ja ću naravno ostati dio ovog tima. Uvjeren sam da će izabrani predsjednik ko god to bude predstvaljati Našu stranku na najbolji mogući način u budućnosti - rekao je Gratz i najavio prekretnicu u djelovanju Naše stranke.

Pored predsjednika i podpredsjednika bit će izabrano 26 članova Glavnog odbora, 5 članova Nadzornog odbora, te 5 članova Suda časti.

Kako je najavljeno bit će donesena i Programska dekleracija koja će objediniti sve dosadašnje stavove i vizije Naše stranke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.