BIH

Iz BiH protjeran Makedonac koji se dovodi u vezu sa "radikalnim sljedbenicima selefizma"

Lociran je na području Zenice

Fena

18.5.2015

Provodeći pojačane operativne mjere kontrole kretanja i boravka stranaca na području Bosne i Hercegovine, Služba za poslove sa strancima danas je otkazala boravak i izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka u BiH na period od tri godine državljaninu Republike Makedonije S.B. (1984.), koji je proglašen prijetnjom nacionalnoj sigurnosti BiH.

Makedonski državljanin koji se dovodi u vezu sa "radikalnim sljedbenicima selefizma" u BiH, lociran je na području Zenice te je u cilju osiguranja izvršenja mjere protjerivanja te ograničenja kretanja zbog prijetnje nacionalnoj sigurnosti BiH, smješten pod nadzor u imigracioni centar.

On je u BiH boravio na osnovu odobrenja privremenog boravka po osnovu vanbračne zajednice sa državljankom BiH, a Služba ga je odmah po prikupljanju podataka o njegovim aktivnostima koje mogu narušiti sigurnost zemlje procesuirala te se preduzimaju daljnje mjere u cilju njegovog udaljenja iz BiH.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH te svojim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.