BIH

Ajeti pozivaju: "Živi univerzalne vrijednosti"

Projekt omladine Istiklal džamije s ef. Velićem na čelu

I. Ć.

19.5.2015

Omladinska grupa Istiklal džamije u Sarajevu, zajedno sa svojim imamom Abdulgafarom ef. Velićem, započela je jučer cjelomjesečni projekt pod nazivom "Živi univerzalne vrijednosti".

Jedna od aktivnosti je realizacija plana projiciranja kur'anskih ajeta/poruka u javnom prostoru, kojima se ističe promoviranje moralnog, lijepog i istinitog. Ovo je, također, i odgovor na istaknuti osjećaj izgubljenosti u našem društvu.

U sklopu projekta i ove kampanje u Sarajevu će na tridesetak džambo plakata biti ispisane kur'anske poruke, u kojima će se ljudi pozivati da žive univerzalne vrijednosti. Neke od tih poruka su: „Ti sa svakim lijepo, naređuj dobro i kloni se neznalica“, „Nema prisile u vjeru“, „Ne činite nered na Zemlji kad je na njoj red uspostavljen“, „O, vjernici, živite u miru“, „Ne jedite imovinu jedni drugima na nepošten način“, „Kada govorite, budite pravedni pa makar to bilo i protiv bliže rodbine“...

Projekt „Živi univerzalne vrijednosti“ aktivan je i na društvenoj mreži Facebook, a koliku podršku ima, govori podatak da je za samo nekoliko dana skupio više od 1.200 fanova.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.