BIH

Tužilaštvo BiH obustavilo istragu protiv savjetnika direktora Granične policije BiH

Pokrenuta krajem prošle godin

Fena

27.5.2015

Tužilaštvo BiH obustavilo je istragu protiv savjetnika direktora Granične policije BiH Svevlada Hoffmanna koja je pokrenuta krajem prošle godine zbog navodnog kaznenog djela zlouporabe službenog položaja i ovlasti.

Odluka o obustavljanju istrage donesena je 13. maja, nakon čega je povučena i odluka o suspenziji pa se Hoofman u ponedjeljak vratio na posao.

Komentirajući odluku Tužilaštva o obustavljanju istrage, Hoffman je izrazio zadovoljstvo profesionalnim i nepristranim postupanjem Tužilaštva BiH u tom predmetu.

- Također, s druge strane moram pojasniti da je jedan od glavnih kreatora ove, dokazano je, neutemeljene i iskonstruirane prijave protiv kompletne disciplinske komisije Granične policije BiH, uključivši čak i daktilografkinju, službena osoba koja je i sama u prethodnom razdoblju bila višestruko disciplinski procesuirana radi više počinjenih težih povreda službene dužnosti te u konačnici i kažnjena od Disciplinske komisije GP BiH u čijem sam sastavu naravno i sam participirao – kazao je u Hoffmann u izjavi za Fenu.

Nije želio reći o kome je riječ, već je samo najavio kako će sa svojim odvjetnikom razmotriti sve pravne mogućnosti protiv osoba zbog kojih je pokrenuta istraga protiv njega, a zbog čega je i šest mjeseci bio suspendiran s posla.

- Razmotrit ću skupa sa svojim odvjetnikom Mithatom Kočom sve pravne mogućnosti koje mi stoje na raspolaganju radi sankcioniranja svih onih koji su podnošenjem neutemeljene kaznene prijave nanijeli štetu, prije svega ugledu, kako meni tako i Nevenki Pejičić i Fahrudinu Ibriću, kolegama iz disciplinske komisije – kazao je Hoffmann.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.