BIH

Elvis Muratović osuđen na godinu zatvora uslovno za krijumčarenje osoba

Sud BiH donio odluku

Fena

11.6.2015

Nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, sudija Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine donio je i javno objavio presudu kojom je optuženi Elvis Muratović oglašen krivim za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje osoba.

S tim u vezi, Sud je optuženom Elvisu Muratoviću izrekao uvjetnu osudu kojom mu je utvrđena kazna zatvora u trajanju od godinu dana i istovremeno određeno da se utvrđena kazna neće izvršiti, ako optuženi u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude, ne počini novo krivično djelo. 

Optuženi Elvis Muratović je oglašen krivim što je od novembra 2010. do januara 2011. godine, kao pripadnik grupe za organizirani kriminal, zasnovane radi sticanja protivpravne imovinske koristi, zajedničkim djelovanjem s drugim pripadnicima grupe i međusobno dogovorenim i povezanim radnjama, prokrijumčarili veći broj osoba, uglavnom državljana Republike Turske, iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, Republiku Sloveniju i dalje u zemlje Evropske unije. 

Od optuženog Muratovića su oduzeti predmeti korišteni u izvršenju krivičnog djela. 

Na osnovu člana 188. stav 4. Zakona o krivičnom postupku BiH, optuženi Elvis Muratović se u cjelosti oslobađa dužnosti naknade troškova krivičnog postupka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.