BIH

Reis Kavazović: Za dobro su potrebne odvažnost, hrabrost i odlučnost

EKSKLUZIV Sutra u "Dnevnom avazu" intervju poglavara IZBiH

R. I.

16.6.2015

U povodu nastupajućeg ramazana, poglavar Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini mr. Husein ef. Kavazović dao je za "Dnevni avaz" ekskluzivni intervju koji u cijelosti objavljujemo u sutrašnjem broju.

Duhovni lider Bošnjaka govorio je tom prilikom za naš list o značaju ramazana u muslimanskoj, odnosno ukupnoj bošnjačkoj tradiciji, izazovima današnjice među Bošnjacima, susretu s papom Franjom, o borbi za očuvanje naše tradicije, a s posebnim emocijama osvrnuo se na 20. godišnjicu genocida u Srebrenici.

Prema njegovim riječima, ramazan, koji nastupa u srijedu poslije akšam-namaza, "zauzima centralno mjesto u našoj muslimanskoj duhovnoj vertikali i ukupnoj tradiciji".

- Za zlo nije potrebna velika žrtva, niti poseban napor. S druge strane, za dobro su potrebne odvažnost, hrabrost i odlučnost - kazao je, između ostalog, reis Kavazović.

Intervju s reisu-l-ulemom Kavazovićem vodio je glavni i odgovorni urednik "Dnevnog avaza" Faruk Vele.

Poklanjamo ramazansku vaktiju

Redakcija "Dnevnog avaza" u sutrašnjem broju našim čitaocima poklanja ramazansku vaktiju, čije su objavljivanje podržali naši poslovni partneri, uz želju da muslimanima u BiH predstojeći ramazanski blagdani donesu mir i blagostanje te budu prekretnica na putu ka novoj, boljoj stranici života i duhovnom uzdizanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.