BIH

Umjesto da se raduju vjenčanju, pripremaju se za zetovu dženazu

Tuga u domu Rasima i Jasminke Nanić, roditelja stradale Adise

Autor:M. DEDIĆ

24.6.2015

Neizmjerna tuga i bol vladaju u porodici Rasima i Jasminke Nanić iz Bužima, čija se kćerka Adisa Nanić-Dolić, jedna od žrtava Alena Rizvanovića, bori za život u bolnici u Gracu. Poludjeli Rizvanović terencem je na licu mjesta usmrtio Adisinog supruga Adisa Dolića (28), a ona je zadobila teške povrede i ljekari joj se bore za život.

Adisini majka Jasminka i brat Adis bili su u bolnici u Gracu kako bi je obišli, a kući su se vratili u nedjelju.

- Moju Adisu vidjela sam u sobi za intenzivnu njegu i ona je, nažalost, i dalje u komi.  Ljekari se pripremaju za operativne zahvate - kazala nam je ona.

Ispričala je da se sa kćerkom i zetom čula dan prije tragedije. Bili su dobro raspoloženi i sretni. Tek su se uzeli i uživali u zajedničkom životu. Sutradan su, ne sluteći ništa, otišli u kupovinu. Bila je to njihova posljednja šetnja.

adisa-nanic-dolic-diploma

Adisa Nanić-Dolić: Borba za život

- U nedjelju su trebali krenuti u BiH, pa su pošli kupiti darove za rodbinu. Njihovo građansko vjenčanje bilo je zakazano za 3. juli u gradskoj općini u Gracu. Ali, Allahova je volja da prolazimo kroz ovo veliko životno iskušenje, da se spremamo zetu na dženazu - kroz suze je kazala Jasminka Nanić.  

Ona se, kako ističe, plaši i za zdravlje svog supruga, koji je za kratko vrijeme izgubio  majku i sestru, pa bi ga ova tragedija, kako kaže, mogla dotući.

Kako nezvanično saznajemo, terenac kojim je upravljao Rizvanović bukvalno je prešao preko Adise i smrskao joj donji dio tijela.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.