BIH

Članovi Sindikata solidarnosti i ove srijede izašli na proteste

Pružili podršku ministru unutrašnjih poslova TK-a Alenu Gadži

M. AHMEDIĆ

24.6.2015

Članovi Sindikata solidarnosti i ove srijede okupili su se ispred Suda i Tužilaštva Tuzlanskog kantona, zbog neprocesuiranja predmeta vezanih za kriminal u privredi, nakon čega su se uputili i kratko zadržali ispred zgrade MUP-a TK, te mirnim parolama "Nedamo te Alene“ i "Hapsi kriminalce“, pružili podršku Alenu Gadži, ministru unutrašnjih poslova TK.

- Pravosudne institucije ne rade svoj posao kako treba, jer činjenica je da ekspresno podižu optužnicu protiv direktora firme Tuzla-Kvarca. Tereba podignuti protiv svakoga ko je počinio neki kriminal, ali godinama se vodi i istraga o kriminalu u Hotelu „Tuzla“ i niko ne podiže optužnicu protiv ljudi vezano za taj kriminal - kazao je Sakib Kopić, predsjednik Sindikata Solidarnosti TK.

share2015-06-24-eb762c1b1367aa081c76062cd605214925f8c2adb8e2d18e5e2ea55f0110a346-picture

Okupljanje i ispred MUP-a Tuzlanskog kantona

Istaknuo je da se ne smije dozvoliti da radnici Tuzla-Kvarca budu taoci, jer, kako kaže, pedeset radnih mjesta je u pitanju.

- Eksploatacija se mora nastaviti. Mislim da se Tuzla-Kvarc želi eliminisati iz koncesionih ugovora kako bi se dodijelio nekom tajkunu. Došli smo i ispred MUP, gdje pružamo punu podršku ministru Alenu Gadži. Ne želimo da ga smijene, kao što se to dogodilo bivšem ministru Amiru Husiću, samo zato što se bori protiv kriminala u ovoj državi - podvukao je Kopić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.