BIH

U PRATNJI JAKIH POLICIJSKIH SNAGA Zijad Turković prebačen u KPZ Zenica!

Čeka ga specijalna ćelija

E. T.

3.7.2015

14:20 Kako javlja naš reporter sa lica mjesta, policijski kombi u kojem je Zijad Turković stigao je u krug KPZ Zenica gdje će ga tamošnje osoblje smjestiti u posebno čuvanu ćeliju.

zt022

13:15 U toku je prebacivanje Zijada Turkovića iz Pritvorske jedinice Suda BiH u Kazneno popravni zavod Zenica, gdje ga čeka specijalna ćelija, sazanje "Dnevni avaz".

Ozloglašeni kriminalac u prijepodnevnim satima u pratnji jakih policijskih snaga napustio je pritvor u Sarajevu.

Ekipa "Dnevnog avaz" bila je na licu mjesta gdje smo zabilježili njegovo prebacivanje.

Prije nego su počeli sa prebacivanjem u pritvorsku jedinicu je ušla njegova supruga Šejla Turković koja se unutra zadržala 15-tak minuta.

sejla

Mafijašica Šejla Turković ispratila supruga u Zenicu

Podsjećamo, Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH Turkoviću i članovima njegove zločinačke organizacije koji su se teretili za više monstruoznih likvidacija, međunarodnu trgovinu drogom, pljačku 2,5 miliona maraka iz Sarajevskog aerodroma, otimanje dionica Fabrike čarapa "Ključ" i pranje novca, 16. aprila ove godine izreklo je drugostepenu presudu.

Tako je Turković osuđen na 40, Milenko Lakić na 35, Saša Stjepanović na 12,  Muamer Zahitović na tri, a Fadil Aljević na pet godina zatvora.

Također, presudom je oduzet novac sa računa Zijadove supruge Šejle Turković, i to 47.766, 56 KM, stečene preprodajom droge.

Inače, Tužilaštvo BiH podiglo je nedavno optužnicu protiv Zijada Turkovića koja ga tereti za krivično djelo napada na ovlaštenu službenu osobu, zavodskog policajca, u vršenju poslova sigurnosti, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

- Rukovodilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv Turkovića  rođenog 18. marta 1966. godine u Sarajevu, državljanina BiH, ranije osuđivan jer je 10. juna 2014. godine, udario zavodskog službenika koji vrši poslove sigurnosti, te mu nanio lakšu tjelesnu povredu u predjelu glave, nakon čega je optuženi Turković savladan i odveden u ćeliju, pri čemu je opet pokušao udariti navedenog zavodskog policajca, nakon čega je vezan lisicama. Također, optuženi se tereti da je dana 20. marta 2015. godine, prilikom primanja posjete kada nije dozvoljeno, da mu bude uneseno osam bočica sa napitkom, napadao i vrijeđao na nacionalnoj osnovi i uputio prijetnje zavodskom službeniku kao i upravitelju Pritvorske jedinice. Optuženi se tereti da je napao službenu osobu u instituciji Bosne i Hercegovine u vršenju poslova čuvanja osoba koje su lišene slobode, uslijed čega je službena osoba zadobila lake tjelesne ozlijede i ozbiljno zaprijetio da će napasti službenu osobu u instituciji Bosne i Hercegovine, navedeno je u saopćenju Tužilaštva BiH nakon podizanja optužnice.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.