BIH

ZENICA Put za selo Bistricu zvanično predat na upotrebu

Projekat vrijedan oko 350.000 KM

D. Pa.

10.7.2015

Putna komunikacija ka selu Bistrica danas je i zvanično predata na upotrebu stanovnicima ove mjesne zajednice. Radovi na rekonstrukciji puta u selo Bistricu, koji je bio potpuno uništen velikim klizištem izazvanim prošlogodišnjim majskim poplavama, započeli su u februaru ove godine. Uz konsultaciju sa Upravom grada Zenice, menadžment kompanije ArcelorMittal Zenica prepoznao je važnost uspostavljanja normalne komunikacije za stanovnike ovog kraja te poduzeo sve aktivnosti potrebne za sprovedbu projekta sanacije ovog terena.

Današnjoj zvaničnoj primopredaji puta prisustvovali su mještani sela Bistrice na čelu sa predsjednikom MZ Seadom Jusićem i dopredsjednikom Sedinom Oručem, predstavnici izvođača radova, čelni ljudi Gradske uprave grada te generalni direktor kompanije ArcelorMittal Zenica, Biju Nair, sa predstavnicima menadžmenta kompanije.

- Projekat sanacije puta za selo Bistricu je potvrda najave menadžmenta kompanije, datog prošle godine, da će uložiti maksimalne napore da pomogne područjima koja su pretrpjela najviše štete. Danas smo jako sretni jer vidimo da je sanacija urađena dobro kao i da 600 stanovnika ovoga kraja ponovo ima normalnu i sigurnu putnu komunikaciju sa okolnim mjestima. Sa ovim projektom kompanija ArcelorMittal Zenica ukupno je uložila 500.000 KM koje je bila namijenila za pomoć stradalim u prošlogodišnjim poplavama - kazao je generalni direktor ArcelorMittala Zenica, Biju Nair.

Izvođenje sanacije puta, u konačnici vrijednog oko 350.000 KM, povjeren je zeničkoj firmi Geosonda, uz tehnički nadzor Uprave grada Zenice.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.