BIH

MINISTAR MEKTIĆ POTVRDIO Zvizdić sugerirao Viliću da u Potočarima ne budu pripadnici MUP-a RS

Otkriva se pozadina sigurnosnih propusta u Srebrenici 11. jula

Am. K.

15.7.2015

Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, potvrdio je za "Avazov" portal da ima saznanja o tome da je Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, u petak navečer 10. jula ove godine, prije komemoracije žrtvama genocida, u telefonskom razgovoru direktoru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsadu Viliću rekao da ne bi bilo dobro da pripadnici MUP-a RS budu u krugu Memorijalnog centra u Potočarima i štite premijera Srbije Aleksandra Vučića.

- Mislim da mi je to Vilić rekao, pojašnjava Mektić.

denis-zvizdic22

Zvizdić: Nedopustivo mješanje u sigurnosne poslove

Na osnovu ove sugestije je i donesena takva odluka, a Zvizdić je, iako nema nikakve ingerencije nad policijskim agencijama, pozivom Viliću uticao da se drastično oslabi osiguranje premijera Srbije ali i ostalih gostiju i uglednih zvanica u Potočarima.

VEZANI TEKST >>> ZVIZDIĆ NAMJERNO OSLABIO OSIGURANJE VUČIĆA U POTOČARIMA

Na početku komemoracije, kako je objavila FTV prenoseći tvrdnje policije RS-a, osiguranje Direkcije sklonilo se sa ulaza, čime je narušen čitav sistem zaštite. U sam krug Memorijalnog centra uz premijera Turske i premijera Srbije ušla su samo po dva policajca MUP-a RS-a, navela je FTV u sinoćnjem centralnom Dnevniku.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.