BIH

Saobraćaj se odvija po mjestimično mokrom kolovozu

Vozačma se savjetuju da voze maksimalno oprezn

J. Be.

22.8.2015

U većem dijelu BiH  saobraća se po pretežno suhom i mjestimično mokrom kolovozu.  Na području gdje pada kiša savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima na putu. Vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Danas počinju radovi na izgradnji raskrsnice u mjestu Dubovsko, na magistralnom putu M-5 (križanje sa regionalnim putem R-408 za Kulen Vakuf), zbog čega će se u vremenu od 08 do 16 sati saobraćati naizmjenično-jednom trakom.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćanja. Izdvajamo putne pravce: Jablanica-Prozor, Doboj-Gračanica, Bugojno-Novi Travnik, Glavica-Priluka, Čelinac-Kotor Varoš, Čapljina-Stolac, radove u Mostaru (prolaz kroz grad), kao i radove na izgradnji kružnog toka na prilazu Posušju. 

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz naše zemlje čeka se od 30 do 40 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 20 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj, za saobraćaj teretnih vozila zatvoren je GP Brčko-Gunja.

Apelujemo na vozače da prije polaska na put provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4 
Doboj-Gračanica u mjestu Klokotnica, zbog sanacionih radova, saobraćaj se na dijelu raskrižja odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz postavljenu  signalizaciju.

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova. 
Čelinac-Kotor Varoš, zbog sanacionih radova od 07 do 18 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-5
Tranzit kroz Sarajevo-zbog sanacionih radova, saobraćaj se na dijelu magistralnog puta odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Trg Maršala Tita u Bihaću - zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

M-6 
Čapljina-Stolac (dionica Tasovčići-Masline)  u toku su sanacioni radovi,  od 7 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 

M-6.1
Prolaz kroz Mostar-zbog izgradnje glavnih kanalizacijskih kolektora, saobraća se usporeno uz ograničenje brzine.

Južni prilaz Posušju (raskrsnica cesta M-6.1 i R-420), u toku su radovi na izgradnji kružnog toka, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-14.1 
Bosanski Brod -Odžak-zbog izvođenja radova na deminiranju terena na lokalitetu "Klakar Donji 2”, svakog radnog dana u vremenu od 08:30 do 15 sati, dolazi  do polusatnih obustava saobraćaja. 

M-15 
Glavica-Priluka sanacioni radovi, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

M-16 
Jajce- Banja Luka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

Karanovac-Crna Rijeka (u mjestu Bočac) zbog radova na izgradnji obilaznice saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

M-16.2
Jablanica-Prozor sanacioni radovi na dvije lokacije, naizmjenično propuštanje vozila.

M-16.4
Novi Travnik-Bugojno (dionica “prolaz pored Bratstva”) zbog izvođenja sanacionih radova saobraća se jednom trakom.

M-17
Prolaz kroz Sarajevo, zbog izgradnje vijadukta Briješće i kružnog toka, saobraća se uz ograničenje brzine.

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja  svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-zabrana za  vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara, u toku su radovi na sanaciji oštećenja, zbog čega se saobraćaj povremeno obustavlja.

M-18.1 
Trnovo-Ustikolina (most br.2 na skretanju Grebak), u toku su radovi na sanaciji mosta, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila obilaznicom u  neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

REGIONALNI PUTEVI

R-445 Zenica-Tetovo, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji  saobraćaj se odvija jednom trakom (dionica od kružne raskrsnice Crkva do prevoja gdje se nalazi pekara “Pariz”).

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-456 Priboj-Teočak-Sapna (Goduš-Rastošnica) obustavljen je saobraćaj zbog aktiviranog klizišta. Alternativni pravac je Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.

R-465 Maglaj-Zavidovići (Podborik), zbog deminiranja na snazi su povremene polusatne obustave radnim danima od 08:30 do 15 sati.

R-476 Dariva-Hreša, zbog sanacionih radova u vremenu od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

KANTON SARAJEVO

- Radi realizacije programa “21 Sarajevo Film Festivala” još danas će se povremeno obustavljati saobraćaj u ulicama Branilaca Sarajeva (od raskrsnice sa ulicama Gimnazijska do raskrsnice sa ulicom Kulovića) i Ćemaluša (od raskrsnice sa ulicom M.M. Bašeskije do raskrsnice sa ulicom Branilaca Sarajeva) u terminu od 18 do 24 sata. 

- Zbog izvođenja neophodnih radova usporeno se saobraća u ulicama:  Vlakovo, Paromlinska, Džemala Bijedića, Halilovići, Zmaja od Bosne i Jošanička (od raskrsnice sa ulicom Omladinska do raskrsnice sa ulicom Igmanska).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.