BIH

Vlada FBiH razješila dužnosti članove Nadzornog odbora JP Ceste Federacije BiH

Odluke sa današnje sjednice

Onasa

27.8.2015

Vlada FBiH na današnjoj sjednici u Sarajev je, prije isteka mandata i zbog gubitka povjerenja, dala prethodne saglasnosti za razješenje dužnosti članova Nadzornog odbora JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, te za imenovanje Mirka Mihaljevića, Željka Medaka, Kreše Šaravanje i Nasera Hadžibegovića za vršioce ovih dužnosti, na period do najviše tri mjeseca, odnosno do okončanja konkursne procedure, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Vlada je dala Nadzornom odboru "Hidrogradnje“ d.d. Sarajevo prethodnu saglasnost za razrješenje vršioca dužnosti direktora ovog privrednog društva, te za imenovanje Emira Alikadića, za vršioca dužnosti, na period do šest mjeseci, odnosno do okončanja postupka izbora direktora društva na osnovu Javnog konkursa.
Vlada je izmijenila Rješenje o imenovanju Upravnog odbora Projekta hitnog oporavka od poplava u Bosni i Hercegovini za područje Federacije BiH, te u ovaj odbor imenovala Zorana Božića.

Također je izmijenjeno Rješenje o imenovanju Komisija za izradu Nacrta programa za zaštitu ugroženih kupaca električne energije iz kategorije potrošnje domaćinstava u FBiH, te u ovo tijelo, za zamjenika predsjednika, imenovan Miroslav Jurešić.

U Interresornu radnu grupu za izradu Nacrta zakona o koncesijama Vlada FBiH danas je imenovala Ivana Topića (predsjednik), Mirsada Hasanića, Asima Pandžića, Begajetu Habotu, Irmu Memić, Nermina Mandru, Edvina Šarića i Senadu Dizdar.

Vlada Federacije BiH danas je dala ovlaštenja punomoćnicima za zastupanje Federacije BiH na skupštinama privrednih društava: Denijelu Pelidiji (Operator - Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo), Esadu Osmanbegoviću (JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo) i Saneli Jakubović (JP Međunarodni aerodrom "Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo).
Amru Đendušić (predsjednica), Ismeta Trumića, Ahmeda Agića, Mustafu Bisića i Jadranku Matić danas je Vlada FBiH imenovala za članove Radne grupe za izradu radnih verzija Zakona o državnoj službi FBiH i Zakona o namještenicima u organima državne službe FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.