BIH

TUZLA Učenici socijalno ugroženih kategorija dobili besplatan školski pribor

Pribor će također biti podijeljen u Kiseljaku i Svatovac

Fena

28.8.2015

Udruženje ˝Zemlja djece u BiH˝ iz Tuzle u partnerstvu s Udruženjem “Crveno-bijela-crvena radost” danas je upriličilo podjelu školskog pribora za djecu koja su u stanju socijalne potrebe, a svakodnevni su polaznici aktivnosti organizovanih u “Dnevnom centru za djecu uključenu u život i/ili rad na ulici i djecu u riziku” i TTC “Telex”.

Osmu godinu zaredom, Udruženje "Zemlja djece u BiH", skupa s partnerskim organizacijama trudi se da obraduje školarce uoči početka školske godine setom školskog pribora, izjavila je za Fenu Melisa Grebović, koordinatorica centra Udruženje „Zemlja djece“ Tuzla.

Po njenim riječima školski pribor namijenjen je socijalno ugroženim kategorijama, u šta su uključena i djeca koja su u okviru Dnevnog centra za djecu uključenu u život ili rad na ulici i djeci u riziku.

Dodala je da će pribor biti podijeljen i učenicima na terenu u naseljima Kiseljak i Svatovac.

Istakla je da će danas biti podijeljen školski pribor za 170 školaraca, od kojih je 41 prvačić, kojima će biti podijeljeni između ostalog i ruksaci,da bi na odgovarajući način stupili u školsku 2015./2016. godinu.

Paketi sadrže osnovne stvari koje svako dijete treba imati tokom svog školovanja, a to su: sveske, olovke, pernice, geometrijski pribor, zadaćnice, blokovi i pribor za slikanje i ostalo.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.