BIH

ZENICA Počele pripreme na obezbjeđenju nogometne utakmice između BiH i Andore

Održan prvi sastanak Štaba za koordiniranje i usmjeravanje

Autor:D. Pa.

28.8.2015

U Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas je održan prvi sastanak Štaba za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju međunarodne kvalifikacione nogometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Andore, koja je na programu 6. septembra sa početkom u 20. 45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

- Na sastanku kojim je rukovodio načelnik Sektora uniformisane policije Buza Esnaf, prisutni članovi Štaba su upoznati sa osnovnim informacijama i smjernicama za sprovođenje aktivnosti na obezbjeđenju naznačene utakmice, te su izdefinisani okvirni zadaci i obaveze svih službi i organizacionih jedinica, kao osnov za sačinjavanje i finalizaciju planova koji će u konačnici biti sastavni dio glavnog Plana mjera i radnji na obezbjeđenju utakmice - saopćili su iz MUP-a ZDK.

Dodaju kako će Štab za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju navedene utakmice u narednom periodu kontinuirano održavati sastanke sa ciljem poduzimanja svih potrebnih mjera i radnji kako bi ova međunarodna nogometna utakmica bila obezbjeđena na najvišem nivou, te samim tim svim gostima, navijačima i službenom osoblju pružena maksimalna lična i imovinska sigurnost.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.