BIH

ZENICA Međureligijska tribina u sklopu manifestacije "130 godina pravoslavnog Sabornog Hrama u Zenici"

Gost predavač prof. dr. Vladislav Topalović

D. Pa.

14.9.2015

Međureligijska tribina sa temom "Riječ Božja u Hrišćanstvu u odnosu sa Svetom Riječi u jevrejskoj i islamskoj tradiciji" na programu je u srijedu, sa početkom u 19 sati u prostorijama Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici.

U organizaciji Odbora za međureligijsku saradnju, parohije zeničke i Islamskog pedagoškog fakulteta održat će se međureligijska tribina, koja je u sklopu manifestacije "130 godina pravoslavnog Sabornog Hrama u Zenici".

Gost predavač bit će redovni profesor Bogoslovskog fakulteta "Sveti Vasilije Ostroški", prorektor za nastavu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, prof. dr. Vladislav Topalović.

On je do sada sudjelovao na brojnim forumima koji su se ticali dijaloga među sljedbenicima Knjige, a poznat je i kao istaknuti djelatnik u međureligijskom djelovanju.

Međureligijska tribina sa temom "Riječ Božja u Hrišćanstvu u odnosu sa Svetom Riječi u jevrejskoj i islamskoj tradiciji" na programu je u srijedu, 16. septembra, sa početkom u 19 sati u prostorijama Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.