BIH

MOSTAR Užetom povezani sakralni objekti, čvor svezan na Starom mostu

Šestodnevna manifestacija "Invazija ljubavi na Mostar"

A.U.

15.9.2015

Šestodnevna manifestacija pod nazivom „Invazija ljubavi na Mostar“ okončana je prošlog petka završnim performansom „Uže ljubavi“, kojim su povezani svi sakralni objekti u blizini Starog mosta poput Franjevačke crkve, džamije Tabačica, pravoslavne patrijaršije te temelja za sinagogu.

Konopac je bio dug skoro 1.000, a na njemu su građani Mostara mogli pročitati poruke mira, suživota i ljubavi.

Također, ispred svakog od spomenutih objekata bilo je postavljeno srce od kartona na kojem su građani mogli upisati svoju poruku ljubavi. Konopci su na kraju spojeni u čvor na Starom Mostu, gdje je postavljeno srce sa natpisom „LJUBAV SPAJA“.

„Invazija ljubavi na Mostar“ je započela prošle sedmice kada su volonteri Humanitarne organizacije Adra BiH i pokreta Lets Do It obišli štićenike Egipatskog sela, doma za djecu bez roditeljskog staranja.

Sljedećih dana građani Mostara bili su dodirnuti mnogim humanim aktivnostima poput besplatnog pranja automobila, dijeljenja hladnih sokova na raskrsnicama, pomaganja starijim osobama u čišćenju dvorišta i garaža, te pakovanja stvari nakon obavljene kupovine i spremanja istih u automobile.  Pokloni zahvalnosti za nesebičnu službu uručeni su radnicima komunalnih preduzeća, službi hitne pomoći, kao  i vatrogasnih jedinica sa obje strane Mostara. Volonteri su i čistili ulice od Željezničke stanice pa do tržnog centra Mepas Mall, kao i rijeku Bunu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.