BIH

Dujković: Nisu zabilježeni grupni prelasci izbjeglica na granicama BiH

Situacija se može mijenjati iz sata u sat

Fena

15.9.2015

Grupnih prelazaka izbjeglica na granicama BiH još uvijek nije bilo, izjavila je Sanela Dujković, glasnogovornica Granične policije BiH, naglasivši kako se situacija na graničnim prijelazima može mijenjati iz sata u sat, te da su do sada zabilježeni samo pojedinačni pokušaji ilegalnog prelaska državne granice. 

Na upit je li na području Trebinja zabilježen priliv grupe migranata, kazala je kako GP BiH nema takvu informaciju. 

GP BiH ima dobru suradnju s MUP-om RS te da je došlo do ikakvih većih prelazaka granica imali bismo takvu informaciju, ustvrdila je Dujković, ponovivši kako nema informaciju o nekoj većoj grupi migranata koja bi se približila granicama BiH. 

Što se tiče stanja na graničnim prijelazima ovih dana, statistike se ne mijenjaju u odnosu na prethodne godine. Imamo određeni broj pokušaja ilegalnog prelaska državne granice, ali ništa što bi ukazivalo na dolazak veće grupe izbjeglica, zaključila je glasnogovornica GP BiH. 

Pokušali smo kontaktirati i glasnogovornicu Centra javne bezbjednosti Trebinje, kako bismo provjerili neslužbene informacije o dolasku izbjeglica na područje Trebinja, no ona nam se nije javljala na telefon. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.