BIH

Čapljinka oštetila zavode u Hrvatskoj za 15.290 KM

Na osnovu fiktivnog prebivališta u Metkoviću

M.H.

15.9.2015

Pripadnici Policijske uprave (PU) Dubrovačko-neretvanske županije u Republici Hrvatskoj (RH) podnijeli su nadležnom državnom odvjetništvu krivičnu prijavu protiv 50-godišnje Čapljinke koja se sumnjiči za prevaru odnosno da je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje oštetila za oko 15.290 KM. 

Kako je navedeno iz PU Dubrovačko-neretvanske županije, ona se sumnjiči da je, koristeći činjenicu fiktivno prijavljenog prebivališta u Metkoviću iako ima prebivalište u Čapljini u BiH, dovela u zabludu službenika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje te u periodu od početka 2009. godine do kraja februara 2014. godine podnosila zahtjeve za dječji doplatak koji joj je isplaćen.

-Time je spomenutom zavodu nanijela materijalnu štetu u iznosu većem od 13.217 KM. Također je utvrđeno da je u periodu od početka oktobra 2010. godine do avgusta 2014. godine za sebe i članove svoje porodice ostvarila troškove zdravstvenog osiguranja, oštetivši Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje za iznos od preko 2.073 KM-naveli su iz PU Dubrovačko neretvanske županije.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.