BIH

Pozitivna energija ove Tuzlanke u kolicima će vas oduševiti: "Nema razloga da snovi ostanu samo snovi!"

Topla ljudska priča o uspjehu

Autor:(A. Vr.)

16.9.2015

 

Osamnestogodišnja Fatma Bulić iz Kalesije, djevojka sa smetnjama u tjelesnom razvoju, uzela je i ove godine učešće na Prvenstvu u atletici za osobe sa posebnim potrebama koje se danas održalo na stadionu Tušanj u Tuzli - piše Tuzlanski.ba.

Iako je sudbina odredila da ova nevjerovatno svestrana djevojka bude kroz život vezana za invalidska kolica, Fatma je prepuna želje za životom, zrači pozitivnom energijom i želi napraviti uspješnu karijeru.

Još kao djevojčica Fatma je pokazala interes za pisanjem, do danas je objavila nekoliko svojih knjiga kao i mnoštvo zbirki pjesama.

U razgovoru za Tuzlanski.ba Fatma  je kazala da se kroz život drži samo jednog mota – “Nema niti jednog razloga da bi snovi ostali samo snovi” – kazala je Fatma i dodala da nastoji uživati u svakom danu kao da joj je posljednji.

“To što sam “na točkovima” meni ne predstavalja nikakvu prepreku da imam svoje društvo, da radim ono što volim, da ispunjavam svoje snove i uživam u svemu što me okružuje” – smatra ova nevjerovatno simpatična djevojka koja se danas takmičila u bacanju kugle.  

Kako je kazala Fatma za taj portal, od ostalih sportova bavi se još i plivanjem, atletikom, stolnim tenisom, boćanjem, streljaštvom a uz sve to još uvijek se aktivno bavi pisanjem i te uspješno završava srednju Mašinsku školu nakon koje planira upisati fakultet političkih nauka.

“Svi moji snovi koje sam imala su manje više ostvareni, naredna želja je da upišem fakultet i da ga završim“, kazala je za kraj razgovora Fatma, djevojka koja treba biti primjer svima kako da živimo svoje snove i radimo ono što volimo bez obzira na prepreke koje nam se mogu pojaviti u životu.

”Ništa nije nemoguće” – poručila je Fatima.

Danas se ovoj osamnestogodišnjoj djevojci ispunila još jedna želja, upoznala je najuspješnijeg bh. atletičara Amela Tuku sa kojim se fotografisala za uspomenu na današnju manifestaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.