BIH

ZBOG RADOVA NA RASKRSNICI "STACIONAR" U Zenici na snazi izmijenjen režim saobraćaja

Do okončanja radova

Autor:D. Pa.

16.9.2015

U Zenici je od danas na snazi izmijenjen režim saobraćaja, zbog planiranih radova na završnom geometrijskom definisanju raskrsnice "Stacionar".

Planirani radovi iziskuju izmjenu režima saobraćaja i to ulaz u grad iz pravca petlje "Blatuša" organizuje se jednosmjerno ulicama Blatuša i Željezničkom ulicom do Bulevara Kulina bana, zatim obilaznica za teretna vozila koja izlaze iz ulice Željeznička bit će preusmjerena na ulicu Aska Borića, te saobraćaj prema petlji "Blatuša" i prema naselju Blatuša koji će se odvijati bulevarom Kralja Tvrtka I jednom saobraćajnom trakom.

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i grad Zenica ističu kako se strogo zabranjuje svako neovlašteno zaustavljanje i parkiranje u pomenutim ulicama za vrijeme trajanja obustave, te apeluju na  javnost i učesnike u saobraćaju da koriste alternativne putne pravce uz poštivanje privremene gradilišne saobraćajne signalizacije.

- Pomenuti režim saobraćaja ostaje na snazi do okončanja radova, a sve  izmjene bit će adekvatno obilježene  odgovarajućom gradilišnom saobraćajnom signalizacijom - zaključili su u ime Izvršne agencije za realizaciju projekta GGM-a.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.