BIH

Podijeljeno 1435 kilograma kurbanskog mesa u Zenici i Vitezu

Akcija podjele kurbana nastavlja se sutra

D. Pa.

25.9.2015

Članovi Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH danas su povodom drugog dana Kurban-bajrama zajedno sa predstavnicima Diyaneta učestvovali u podjeli kurbana koje su obezbijedili donatori Islamska zajednica Republike Turske i Ured za vjerska pitanja Ambasade Republike Turske.

Mostovi Prijateljstva su tokom podjele kurbana koordinirali sa institucijama, udruženjima i naseljenim mjestima na području općine Vitez (Krušćica) i grada Zenice, a riječ je o kurbanima od po 5 kg i više.

Na području Zenice kurbani su podijeljeni u MZ Nemila, MZ Pehare, MZ Ričice, a kurbani su također podijeljeni i Udruženju osoba sa Downovnim sindromom "Zvijezda" iz Zenice, kao i institucijama i to Kantonalnoj bolnici u Zenici (250 kg), Domu za stara lica Zenica (150 kg) i Domu i porodici (100 kg).

- Ukupno je danas na području Zenice podijeljeno 237 kurbana neto mase od preko 1185 kg kurbanskog mesa, dok je u Kruščici kod Viteza podijeljeno 50 kurbana ukupne neto težine 250 kg mesa. Predstavnicima Diyaneta i članovima Mostova Prijateljstva danas je bila privilegija učestvovati u ovoj humanoj aktivnosti, koja će se nadamo se nastaviti i u budućnosti - poručili su iz Asocijacije Mostovi Prijateljstva.

Dodaju kako će sutra, trećeg dana Kurban-bajrama, nastaviti akciju podjele kurbanskog mesa na području naseljenih dijelova Zenice.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.