BIH

ŠLEPER RADOSTI Iz Zenice za Hrvatsku krenulo više od 5.000 bajramskih paketića za najmlađe izbjeglice

Zahvaljujući dobrim ljudima u BiH

D. PAŠALIĆ

25.9.2015

Kako je "Avazov" portal već pisao, u organizaciji  Udruženja "Hava" iz Donjeg Valufa i humanitarnoj organizaciji Islam my life iz Zenice protekli period prikupljali su se bajramski paketići za djecu iz Sirije, koji su skladišteni u Zenici.

Podsjetimo, riječ je o ideji koja je prvobitno bila lokalnog tipa, a potom se proširila na dvadesetak bosanskohercegovačkih gradova. Na ovom projektu učestvovalo je 40 volontera iz brojnih gradova BiH, a ukupno je prikupljeno preko 5.000 paketića.

U paketićima je sve u potpunosti novo, a radi se o slatkišima, čokoladama, sokovima i bojankama, koje su uz bajramsku čestitku upakovani u simbolične poklon pakete.

Tako su večeras sa šleperom i mini kombijem zajedno sa 20 volontera u mini busu prikupljeni paketići krenuli za Tovarnik i Opatovac, kako bi teške bajramske dane uljepšali najmlađim izbjeglicama. Pored volontera, priključili su se i mladi Crvenog križa FBiH, koji su profilirani da pruže psihosocijalnu podršku.

- Planiramo ujutro stići u Hrvatsku, obaviti podjelu, a potom se vratiti u Zenicu najvjerovatnije u kasnim večernjim satima. Osim paketića, ponijeli smo i nešto odjeće za ljude koji se smrzavaju na otvorenom - kazao je Bilal Isaković, predsjednik udruženja IML.  

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.