BIH

MUPRS: Za Milom Radišićem raspisana međunarodna potjernica

Demantovali informacije

Fena

12.10.2015

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske demantuju informacije da nije raspisana međunarodna potjernica za Milom Radišićem.

Navodeći inicijale Mile Radišića, iz MUPRS-a dodaju u saopćenju da je Centar javne bezbjednosti Banja Luka od Osnovnog suda Banja Luka, 17. marta ove godine zaprimio naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice za Radišićem, koja je proslijeđena Upravi kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske.

-Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske datu naredbu je, s svom potrebnom dokumentacijom, proslijedilo 19. marta Ministarstvu sigurnosti BiH, koje je nadležno za raspisivanje međunarodnih potjernica. Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH - Interpol Sarajevo je 19. marta 2015. godine, obavijestila MUP Republike Srpske da je raspisana međunarodna potjernica za M.R. - kaže se u saopćenju. 

Mile Radišić, vlasnik firme "Grand trade“ iz Banje Luke je osuđen na tri godine zatvora zbog malverzacija akcijama "Medicinske elektronike“, ali je u martu, umjesto na izdržavanje kazne, pobjegao u Srbiju. 

Radišić je spominjan u aferi "tajno snimanje“, koja je aktuelna posljednjih dana u RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.