BIH

Okončan program obuke Službe za zapošljavanje BPK: Certifikati za 117 nezaposlenih osoba

Uspješno završena obuka u trajanju od 60 sati

Autor:Al. B.

27.10.2015

 

Služba za zapošljavanje BPK Goražde uručila je certifikate za 117 mladih sa evidencije nezaposlenih. Oni su uspješno završili obuku u trajanju od 60 školskih sati iz oblasti iz engleskog i njemačkog jezika, informatike i Java i Android programiranja. Stečena znanja trebala bi im omogućiti lakše zapošljavanje. Za program obuke nezaposlenih izdvojeno je 50.000 KM.

- Nakon što sam završio volonterski rad u MUP-u odlučio sam upisati kurs informatike. Osnovni cilj je edukacija i dobijanje certifikata koji će mi, nadam se, pomoći pri aplikacijama za zapošljavanje u budućnosti – kazao nam je Alen Hedo, jedan od kandidata.

alen-hedo-urucenje-certifikata

Hodo: Osnovni cilj je edukacija i dobijanje certifikata

Aldijana Džananović završila je Pravni fakultet, a kroz projekat Službe stekla je nova znanja iz oblasti informatike. – Ovakvi kursevi mnogo znače za naš CV, za naše buduće zaposlenje i predlažem svim mladim ljudima da se prijave na naredne kurseve – ističe Džananović.

aldijana-dzananovic

Džananović: Ovakvi kursevi mnogo znače za naš CV

Čestitke kandidatima uputili su premijer BPK Emir Oković, predsjedavajuća Skupštine Aida Obuća, predsjednica skupštinske komisije za mlade Edita Velić, predstavnici Općine Goražde, kao i direktorica Službe za zapošljavanje BPK, Nafija Hodo. - Obuku je uspješno prošlo 117 od 134 prijavljenih što znači da je uspješnost projekta 87 posto. Raduje nas da će im dodatna znanja i vještine sigurno pomoći u pronalasku posla. Iduće godine nastavljamo sa novim modulima, naredne godine mogu neki veći nivo upisati, a pružit ćemo im šansu da oni predlože koju vrstu obuke bi Služba trebala organizirati – kaže Hodo.

Služba za zapošljavanje BPK 2016. je proglasila godinom poticaja mladim osobama u traženju posla, a osim sličnog ciklusa edukacije, već su osigurana sredstva i za program sticanja pripravničkog staža.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.