BIH

Konferencija u Washingtonu prilika za prezentaciju turističkih ljepota BiH

Centar za transatlantske odnose

Fena

15.11.2015

Centar za transatlantske odnose pri Johns Hopkins univerzitetu u Washingtonu organizirat će u ponedjeljak i utorak u američkoj prijestonici veliku međunarodnu konferenciju posvećenu izgledima za reforme u BiH, a u povodu 20. godišnjice potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Međutim, osim razgovora o ovoj temi, Centar za transatlantske odnose iskoristit će ovu priliku i za promociju turističkih destinacija širom BiH.

Prisutnim visokim međunarodnim i bh. zvaničnicima bit će prikazane turističke ljepote BiH, a već je putem društvenih mreža pokrenuta kampanja prezentacije najljepših kulturnih i prirodnih odredišta u BiH.

Kako je potvrđeno, na konferenciji u Washingtonu u ponedjeljak i utorak učestvovat će Hoyt Yee, zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a, Maureen Cormack, ambasadorica SAD-a u Bosni i Hercegovini, Ellen Goldstein, direktorica Svjetske banke za zapadni Balkan, Ian Brown, direktor EBRD-a, Nadeem Ilahi, šef Misije MMF-a za BiH i drugi, a od bh. zvaničnika, među ostalim, Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH, Fadil Novalić, federalni premijer, Željka Cvijanović, premijerka Republike Srpske, Jelka Milićević, zamjenica premijera i ministrica financija u Vladi Federacije BiH...

Konferencija se može pratiti uživo na linku http://webcast.jhu.edu/Mediasite/Play/2b012e8f43c64b0dbca99b1e6fd381051d (ponedjeljak) i http://webcast.jhu.edu/Mediasite/Play/aa073d391a754fc291825ebcc0f5d8441d (utorak)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.