BIH

REGIONALNI I SVJETSKI MEDIJI BRUJE O NAPADU U RAJLOVCU: "Vehabija ubio dva vojnika BiH!"

Napadač počinio samoubistvo

Autor:A. Vr.

18.11.2015

Svi regionalni i svjetski mediji prenose vijest o ubistvu dvojice pripadnika Oružanih snaga BiH, pa tako Jutarnji.hr prenose tekst "Avazovog" portala s naslovom "POTJERA U SARAJEVU Automatskim oružjem ubio dvojicu vojnika, trećeg ranio, pucao i prema busu: 'Vjerujemo da je napadač pripadnik vehabijskog pokreta" te u tekstu navode da su pucnjavi ubijene dvije osobe, te da je osumnjičeni za ubistvo nakon što ga je policijan opkolila u jednoj kući izvršio samoubistvo.

jutarnji-hr

Foto: Screenshot teksta Jutarnji.hr.

Reuters u svom tekstu navodi da su ubijena dva vojnika u glavnom gradu Bosne i Hercegovine te da policija traga za počiniocem ovog kako navode terorizma.

U tekstu Reuters navodi da je ubica član ultra-konzervativnog selefijskog pokreta koji je izvršio samoubistvo nakon što je policija opkolila kuću u kojoj se nalazio nakon ubistva vojnika.

reuters

Foto: Screenshot teksta na Reuters.com

Britanski Dailymail.co.uk. u svom tekstu navodi da su ubijena dva pripadnika bh. vojske kada je napadač je ušao u kladionicu te je otvorio vatru iz automatskog oružja.

Nakon što je izašao iz kladionice, napadač je pucao i na autobus koji se u tom trenutku nalazio u blizini, navodi se u teksu Dailymaila.

dailymail

Foto: Screenshot teksta Dailymaila

Dailysabah.com u svom teksu navodi da se u Sarajevu desio teroristički napad te da su ubijena dva vojnika. Dailysabah citira "Avazov" portal te navodi da je policija opkolila kuću u kojoj se nalazi osumnjičeni Enes Omeragić.

dailysabah

Foto: Screenshot teksta Dailysabaha

Srbijanski Kurir.rs. navodi u tekstu pod naslovom: "TERORISTIČKI NAPAD U SARAJEVU: Vehabija ubio dva vojnika BiH i ranio troje ljudi u autobusu!" da se u sarajevskom naselju Rajlovac desilo dvostruko ubistvo te da su ubijena dvojica vojnika.

Kurir.rs da se u rasvetljavanje dvostrukog ubistva u Rajlovcu uključeni su i pripadnici Federalne uprave policije, potvrdio je direktor FUP-a Dragan Lukač. On je naveo da je rano ovaj čin okvalifikovati kao teroristički napad. Kurir još navodi da je osmumnjičeni Enes Omeragić izvršio samoubistvo.

kurir-rs

Foto: Screenshot tekst na Kurir.rs.

Crnogorske Vijesti.me navode da brojne policijske snage u Sarajevu tragaju za Enesom Omeragićem koji je osumnjičen da je ubio dva vojnika Oružanih snaga BiH u jednoj kladionici u sarajevskom naselju Rajlovac.

Vijesti.me  navode da su ubijeni vojnici Armin Salkić i Nedeljko Radić. Vijesti. me su pratile uživo dešavanja u Sarajevu, te su naveli da je Enes Omeragić izvršio samoubistvo.

vijesti-me

Srbijanski Blic.rs. u tekstu s naslovom: "UBIJENI SRBIN I BOŠNJAK Vehabija pucao na vojnike u Sarajevu" piše da su u Sarajevu ubijena dva vojnika i da je ubistvo počinio vehabija. 

Prema neslužbenim informacijama koje prenose s "Avazovog" portala, napadač je naoružan, lociran je i nalazi se nedaleko od mjesta pucnjave i u toku je akcija hapšenja. 

Blic.rs je naveo da je Enes Omeragić izvršio samoubistvo nakon što se se nalazio u jednoj kući koju su pripadnici MUP Kantona Sarajevo držali pod opsadom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.