BIH

GRAČANICA Prijeko Brdo na nogama, za spas bolesnice potrebno 80 hiljada maraka

Akcija na prikupljanju sredstava za transplantaciju bubrega Fatimi Taletović

H. ČALIĆ

24.11.2015

Prije nekoliko dana čelni ljudi mjesne zajednice udaljenog  gračaničkog sela Prijeko Brdo, na čelu sa predsjednikom Rahimom Gadžićem (SDA), pokrenuli su veliku akciju na prikupljanju novčanih sredstava za transplantaciju bebrega njihovoj sugrađanki Fatimi Taletović (41), udatoj za Senada koji kao građevinski radnik radi u Puli, majci dvoje maloljetne djece.

Časna porodica

 Nakon što su od općinskog načelnika Gračanice Nusreta Helića (SDP) dobili odobrenje, četverica Prijekovljana, Mihret, Elmin i Zaim Jahić, te Almir Taletović, jučer su, nakon što su odštampane plakate-apeli za poziv dobrim ljudima, danas (utorak, 24.novembra) kreću u akciju. Potrebno je sakupiti oko 80 hiljada maraka za transplantaciju bubrega u Francuskoj, putem Otvorene mreže.

-Ovo je jedna časna porodica. Fatima je obolila, svaki drugi dan ide na dijalizu u dijalizni Centra u Gračanici i bori se. Sa malim primanjima, kao građevinski radnik u Hrvatskoj, njezin Suprug Senad, ne može puno pomoći. Izabrali smo odbor za prikupljanje, krenuli smo sa svojih kućnih pragova, iz svoga Prijekog Brda, pa ćemo akciju širiti. Ubijeđen sam da ćemo uspjeti sredstva prikupiti i da će Fatima doći na red za transplantaciju. Pored gradnje puteva, vodovoda, škole, igrališta, ovo će biti naša najdraža pobjeda- kaže Gadžić.

U akciju pomoć i prikupljanja sredstava uključio se i službenik policije za rad u zajednici Policijske stanice Gračanica Enes Bešić, te brojni poduzetnici, kulturni i sportski radnici.

Žiro-računi

Kod Intesa Sanpaolo Banke BiH za pomoć Fatimi Talerović, Prijeko Brdo- Gračanica, otvoreni su i računi. Transakcijski: 1543039999324456, Matični broj klijenta: 993244, Iban cod: BA-39 SW-UPBKBA 22.Informacije se mogu dobiti i na GSM- 062-497-797.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.