BIH

Supruge ambasadora prodavale ulaznice za Diplomatski zimski bazar

Prihod s te manifestacije bit će utrošen u dobrotvorne svrhe

Fena

28.11.2015

Supruge ambasadora sa službom u BiH prodavale su danas ulaznice za Diplomatski zimski bazar, koji će biti održan 5. decembra u Sarajevu a prihod s te manifestacije bit će utrošen u dobrotvorne svrhe.

Tradicionalni zimski dobrotvorni događaj kojeg organiziraju članovi diplomatske zajednice u BiH bit će održan u Kulturno sportskom centru Skenderija od 11 do 16 sati, a u fokusu aktivnosti su djeca.

Supruga ambasadora Holandije u BiH Marieta Kraak kazala je danas novinarima da je prihod od ovogodišnjeg bazara namijenjen za četiri asocijacije koje pomažu djecu s posebnim potrebama, djecu bez roditeljskog stanja i djecu iz socijalnog ugroženih obitelji.

Nora Schiller, supruga ambasadora Švedske u BiH najavila je sudjelovanje 38 ambasada na ovogodišnjem bazaru, hranu iz cijelog svijeta, a kao projekt iznenađenja kuhar s receptima iz država sudionica.

karte

Ulaznica za Bazar je 5 KM

Istaknula je da im je za potrebe humanitarnog bazara dvorana KSC Skenderija ustupljena besplatno što smatra divnom gestom domaćina prema njima i onome što rade.

Supruga britanskog ambasadora u BiH Caroline Ferguson istaknula je aktivnosti i kutke za djecu u kojem će ih roditelji moći ostaviti u sigurnim rukama dok razgledaju ponudu na bazaru. Najavila je i radionicu u čijoj realizaciji će im pomoći učenici Muzičke škole.

Supruge ambasadora u BiH zadovoljne su rezultatima ostvarenim na prošlogodišnjem Diplomatskom bazaru, a nadaju se da će ove godine biti još bolje.

Ovogodišnji Diplomatski bazar realiziran je zahvaljujući podršci raznih korporativnih i nevladinih donatora, a najavljeno je više od sto izlagača sa raznovrsnom ponudom.

Ulaznica za Bazar je 5 KM, a supruge ambasadora sa službom u BiH danas su ih prodavale na Trgu djece Sarajeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.