BIH

Danas prolazno naoblačenje sa kratkotrajnim snijegom u Bosni

Vremenski bilten

Redakcija

29.11.2015

Prema prognozi meteorologa danas će u Bosni i Hercegovini doći do prolaznog naoblačenje sa zapada.

U Bosni se očekuje kratkotrajan snijeg, a u nizinama i susnježica. Padavine će u ranim jutarnjim satima do sredina dana prebaciti sa zapada prema istočnim područjima. U Hercegovini bez padavina.

Vjetar će biti slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Krajem dana vjetar u skretanju na jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između -4 i 1, na jugu zemlje od 2 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 6, na jugu zemlje od 7 do 11 stupnjeva.         

U ponedjeljak će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno, a u Hercegovini pretežno vedro. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom će iznositi između -4 i 1, na jugu zemlje od 0 do 5, a najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10, na jugu zemlje od 10 do 14 stupnjeva. 

U Utorak će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom će iznositi između -4 i 2, na jugu zemlje od 1 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14 stupnjeva, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom koja ponegdje može biti i dugotrajna. Jutarnja temperatura zraka većinom između –1 i 5, na jugu zemlje od 4 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje do 14 stupnjeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.