BIH

Divlja deponija na Vran planini

Zaštićeni park prirode

Autor:A. K.

7.12.2015

 

Duvanjski portal Mandino selo.com je objavilo nekoliko fotografija divlje deponije na padinama Vran planine, koja je, uz Blidinje jezero, nekropolu stećaka i Čvrsnicu - ovdašnji zaštićeni park  prirode.

A koliko je zaista zaštićen i koliko ovdašnji nesavjesni neljubitelji prirode vode računa o neprocjenjivom prirodnom blagu najbolje  govore fotografije s lica mjesta. 

Ovo nije prvi put da se otkrivaju divlje deponije na Vran planini. I ovoga puta deponija je otkrivena na ulazu u Grla gdje godinama neki nesavjesni građani odbacuju različit otpad počevši od komunalnog i građevinskog do kućnog. Fotografije govore same za sebe.

divlja-deponija-na-vran-planini11

"Na sramotu je svih koji ga bacaju ali indirektno i svih nas koji bi mogli nešto učiniti a ne činimo da ovakvo onečišćenje zaustavimo. Jer, ako vidite nekoga da ovdje istovara otpad, a ne prijavite ga nadležnima, saglasni ste s onečišćenjem prirode", zapisali su na portalu Mandino selo.com čije fotografije i prenosimo uz tekst.

Inače, ovo nije jedina lokacija divljih deponija na Vran planini. Nađe ih se i na drugim mjestima. Čak se nakon prošlih izbora na ovim lokacijama nailazilo i na veće količine praznih glasačkih listića za koje se ne zna gdje su završili: u policiji, CIK-u, ili za potpalu lovačke vatre u "Hajdučkoj republici" na Blidinju.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.