BIH

KAKO JE DODIK PLATIO VILU NA DEDINJU Vlasnik banke Slobodan Pavlović saslušan u Tužilaštvu

U vezi kredita od 750.000 eura

(A.U.)

8.12.2015

Vlasnik “Pavlović banke” Slobodan Pavlović saslušan je jučer u Tužilaštvu BiH u vezi sa kupovinom vile Milorada Dodika u Beogradu, odnosno kredita koji je Dodik navodno podigao u “Pavlović banci” kako bi platio vilu na Dedinju.

Podsjećamo, Milorad Dodik je 2007. godine, kada je bio predsjednik Vlade Republike Srpske, preko “Pavlović banke" prebacio 750.000 eura za kupovinu vile na beogradskom Dedinju, ali se ispostavilo da je krediti u iznosu od 750.000 eura podigao tek godinu dana nakon toga.

Slobodan Pavlović i njegov advokat nakon saslušanja u Tužilaštvu BiH izjavili su da je Pavlović došao na sopstvenu incijativu, te da on nije osumnjičen ni u jednom predmetu koji se vodi u Tužilaštvu BiH.

Nisu željeli da komentarišu sporni kredit Milorada Dodika, kao ni informacije da su rate Dodkovog kredita uplaćivali radnici “Pavlović banke”, te da je Pavloviću, kao kontrauslugu, Dodik navodno omogućio kredit u “Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske”.

"Mogu da kažem da smo mi obavili građansku dužnost, da smo došli bez ikakvog poziva kako bi vidjeli o čemu se radi i šta može da se uradi za dobrobit svih nas", rekao je Pavlović.

"Rečeno je da gospodin Pavlović nije osumnjičen, te da on radi interesa banke i klijenata treba da pomogne da se što prije stavi tačka na priču o kreditu koji je dat Miloradu Dodiku", rekao je advokat Slobodana Pavlovića, Duško Tomić, javila je BN televizija.  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.