BIH

OD HOBIJA NAPRAVIO BIZNIS Čehajić zarađuje fotografiranjem i predstavljanjem autobusa

Dobio poziv da prezentira izlete i putovanja

Autor:A. VREBAC

9.12.2015

Bugojanac Enes Čehajić (21) od svojih tinejdžerskih dana ima zanimljiv hobi, a to je fotografiranje autobusa.

Mnogo truda

- To moje interesovanje potječe iz djetinjstva, jer sam svakodnevno autobusom putovao u vrtić. Kasnije sam dobio fotoaparat i počeo fotografirati autobuse koji su prolazili kroz moj grad. Uz mnogo truda i slikanja autobusa polako sam počeo da zarađujem sebi za džeparac - kazao je Čehajić.

Kaže da je počeo raditi online prezentacije, a onda bi to proslijedio agencijama da bi lakše odabrali vozilo za neko putovanje. 

- Nakon prezentacije autobusa dobio sam i poziv da prezentujem putovanje u Tursku, Španiju, Francusku, Italiju, Hrvatsku, Srbiju te dnevne izlete po BiH ili zemljama regiona. Sada se najviše bavim prezentacijom putovanja - slikanje, opis putovanja i online prezentacija - istakao je Čehajić.

Dodao je da su prije više od pet godina njegovi prijatelji pokrenuli internet-stranicu BHBus.net, koja je prvo imala oblik foruma na koji su zainteresirani stavljali slike autobusa i njihove karakteristike te je to bila besplatna reklama za prijevoznike. 

Promocija prijevoznika

- Nakon nekog vremena došlo je na red pokretanje portala na koji postavljamo članke o autobusima i promoviramo prijevoznike. Nakon pet godina je ugašen BHBus.net, a pokrenuli smo BHBus.ba portal i forum - kazao je Čehajić.

Mislili da ih uhodi 

Čehajić kaže da, kad je tek počinjao fotografirati autobuse, većina nije shvatala zašto to radi, mislili su da ga je neko poslao da ih uhodi. 

- Sada većina prijatelja i poznanika uslika autobus i pošalje fotku uz opis: „Ej, vidi u čemu se vozim, valja li? Ima li ovaj autobus dobre predispozicije? – rekao je kroz smijeh Čehajić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.