BIH

MUP ZDK Raspisan javni poziv za prijem 100 policajaca

Konkurs ostaje otvoren mjesec dana

D. Pa.

8.12.2015

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) raspisalo je danas javni poziv za prijem stotinu policajaca, kojim se nastoje popuniti upražnjena mjesta u početnom činu policajac u Upravi MUP-a ZDK.

Podsjetimo, izvršenom analizom popunjenosti radnih mjesta policijskih službenika u Upravi policije utvrđeno je da od ukupnog broja sistematizovanih 1235 radnih mjesta, trenutno nedostaju 243 policijska službenika, a imajući u vidu broj policijskih službenika koji je planiran za odlazak u starosnu penziju, kao i dosadašnju dinamiku prijema policijskih službenika, evidentno je da će se broj upražnjenih radnih mjesta u MUP-u ZDK znatno povećati. 

Zainteresovani kandidati, pored općih uslova i to državljanstvo, starosnu dob od 18 do 27 godina, četvrti stepen stručne spreme i druge ispunjene uslove prijavne obrasce mogu preuzeti u MUP-u ZDK ili online na stranici MUP-a. 

Kandidati koji ispune opće i posebne uvjete pristupit će testiranju, koje uključuje test općeg znanja, intervju i ljekarski pregled. 

Konkurs ostaje otvoren mjesec dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.