BIH

UDRUŽENJE GRAĐANA BOSANSKE KRAJINE: Šokirani smo hapšenjem bivšeg generala Sakiba Mahmuljina

Izrazili uvjerenje u "čiste ruke" bivšeg komandanta 3. korpusa Armije BiH

A.U.

8.12.2015

Povodom jutrošnjeg hapšenja bivšeg komandanta 3. korpusa Armije RBiH Sakiba Mahmuljina oglasilo se i Udruženje građana Bosanske krajine čije saopćenje prenosimo u cijelosti. 

- Mi članovi Udruženja građana Bosanske krajine, kao građani Bosne i Hercegovine, frapirani smo hapšenjem bivšeg generala Armije RBiH Sakiba Mahmuljina sa fantomkama na glavama i u ranim jutarnjim satima, kao što je to nažalost bio slučaj i sa rahmetli generalom Mehmedom Alagićem. 

Nedavna hapšenja, a i ovo jutrošnje, ukazuje na političke pritiske koji dolaze iz manjeg bh. entiteta zbog nekompetentnosti i konformizma "političkog Sarajeva". Podanička svijest bošnjačkih političkih lidera dovodi nas do ovakve društveno-političke situacije i do toga da se istina prikriva ili minimizira, te da se zamjenjuju teze i svima nameće osjećaj krivice i tako izbalansiraju zločin, iako je jasna razlika između žrtava i zločinaca.

Vjerujemo u pravosudne institucije da će imati snage da se odupru od političkih pritisaka i budu pravedne. Vjerujemo u čiste ruke Sakiba Mahmuljina kao i drugih krajiških generala, jer su oni naš krajiški i bosanski ponos - navodi se u saopćenju Udruženja građana Bosanske krajine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.