BIH

Saznajte kada se očekuju padavine u Bosni i Hercegovini

Bosni će većinom danas preovladavati magla i niska naoblaka

Autor:A. Vr.

9.12.2015

Danas u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne sunčano uz umjerenu naoblaku. Bosni će većinom preovladavati magla i niska naoblaka, a na planinama sunčanije. Krajem dana se očekuju padavine sa zapada koje će prvo zahvatiti Krajinu. U noći na četvrtak se očekuje slab snijeg ili susnježica. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1 stepen, na jugu zemlje do 5 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5 stepeni, na jugu zemlje od 10 do 14s tepeni Celzijusa.

U četvrtak, 10.12.2015. u Bosni i Hercegovini oblačno sa padavinama u Bosni. Padaće slab snijeg ili susnježica, u sjevernim područjima Bosne i slaba kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –2 i 2 , na jugu zemlje od 1 do 5 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4 , na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni Celzijusa.

U petak, 11.12.2015. u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno. Od sredine dana se očekuje smanjenje oblačnosti, prvo u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini, a poslije podne i u ostalim područjima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1 stepen, na jugu zemlje do 4 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5 stepeni, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni Celzijusa

U subotu, 12.12.2015. se očekuje da dosta oblačnosti sa zapada prelazi preko Bosne i Hercegovine i preovladavaće umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –5 i 0 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 4 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8 stepeni, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni Celzijusa, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.