BIH

Cijena pojedinačne karte u javnom prevozu u Banjoj Luci smanjena za 0,20 KM

Umjesto dosadašnjih 1,60 KM karta u gradskom prevozu košta 1,40 KM

Srna

2.2.2016

Cijena pojedinačne karte u javnom prevozu u Banjaluci smanjena je za 0,20 KM za gradsku i prigradsku zonu.

 Umjesto dosadašnjih 1,60 KM karta u gradskom prevozu košta 1,40 KM, cijena karte za drugu zonu umjesto 2,30 sada je 2,10 KM, a za treću je umjesto tri potrebno platiti 2,80 KM. 

Aneksom ugovora koji su prevoznici potpisali sa gradskom upravom definisan je, između ostalog, mehanizam za korekcije cijene karata na način da ukoliko bude promijenjena cijena goriva za minimalno 15 odsto, u roku od tri dana mora biti utvrđena korekcija cijena karata i za to zatražiti saglasnost gradske uprave.

Niža cijena karte počela se primjenjivati juče, a iz gradske uprave napominju da svi korisnici javnog prevoza imaju dodatnu pogodnost da na prodajnom mjestu prevoznika mogu kupiti set od pet karata po cijeni od 1,20 KM po karti.

Podsjećaju da određene kategorije stanovništva imaju besplatan prevoz, kao što su roditelji poginulih boraca i slijepa lica sa pratiocem. 

Popust u visini penzionerske karte imaju djeca poginulih boraca koja pohađaju srednju školu ili fakultet, supruge poginulih boraca koje nisu penzioneri i invalidi prve i druge kategorije.

Cijene mjesečnih karata u Banjaluci nisu mijenjane, a iz gradske uprave navode da su ove cijene, kao i cijene pojedinačnih karata, u poređenju sa cijenama karata u okruženju, među najnižima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.