BIH

BOSANSKI ŠAMAC Donirano milion KM za obnovu uništenih objekata u poplavama

Projekat "Obnovom infrastrukture do ekonomskog jačanja zajednica"

S.J.

10.2.2016

Direktor Misije USAID-a u Bosni i Hercegovini, Piter Dafi, i predstavnik Katoličke službe za pomoć (CRS), Mark de Silva, posjetili su danas Bosanski Šamac čiju su obnovu nakon nezapamćenih poplava u maju 2014.godine pomenute organizacije pomogle sa 1.000.000 KM

Tom prilikom, inostrani zvaničnici su sa načelnikom Bosanskog Šamca, Savom Minićem, obišli obnovljene Vatrogasni dom i šamačku Veterinarsku stanicu. Ovi i još jedan broj aktivnosti realizirani su u okviru projekta “Obnovom infrastrukture do ekonomskog jačanja zajednica". 

Ovaj projekat finansirao je USAID, a implementirao CRS.

“Puno toga je urađeno što je pokazatelj dobre saradnje između predstavnika građana, međunarodne zajednice, preduzetnika i općine. Drago nam je što smo dio tima koji je pomogao da se urade i završe ovi projekti", rekao je Piter Dafi, direktor Misije USAID-a u BiH.

Predstavnik Katoličke službe za pomoć, Mark de Silva, izrazio je zadovoljstvo doprinosom općine koja je u pomenute aktivnosti uložila oko 200.000 maraka.

“Svjesni smo šta još treba da se uradi jer je poplava prepolovila i poslovne uspjehe i treba dalje raditi na obnavljanju", rekao je De Silva.

Načelnik Bosanskog Šamca, Savo Minić, zahvalio se stranoj delegaciji za uložena sredstva i realizirane projekte.

“Oni su izmijenili Strategiju lokalnog ekonomskog razvoja. Svjesni smo da će biti  potrebno još vremena i saradnje da bi se poboljšala situacija na ovom području”, poručio je Minić.

Pomoć za obnovu poljoprivredne proizvodnje u Bosanskom Šamcu dobilo je 50 porodica.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.