BIH

SARAJEVO Podignuta optužnica u predmetu "Holiday Inn"

Kantonalno tužilaštvo KS

Am.K.

31.3.2016

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je danas podiglo optužnicu protiv 12 osoba u predmetu „Holiday Inn“ i to protiv Alena Čengića, Adnana Hadžibajrića, Mehmeda Puškića, Vahida Alića, Jasmina Kulenovića, Sabine Bajraktarević, Jasmine Šehović, Nermana Čehe, Dragana Koledina, Adisa Skorupana, Senaida Didika i Kemala Elkeza, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

- Osumnjičeni Alen Čengić, Adnan Hadžibajrić, Mehmed Puškić, Vahid Alić, Jasmin Kulenović, Sabina Bajraktarević, Jasmina Šehovića, Nerman Čeho, Dragan Koledin i Adis Skorupan, terete se da su u periodu od juna 2014. do juna 2015. godine počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima porezna utaja, ugrožavanje sigurnosti, teška krađa, oštećenje tuđe stvari i organiziranje otpora.

Optužnicom Tužilaštva KS Alen Čengić također se tereti da je zajedno za Senadinom Didikom i Kemalom Elkazom počinio krivično djelo navođenje na prostituciju.

Tužilačka istraga u ovom predmetu trajala je više od šest mjeseci. Radi se o do sada najkompleksnijoj istrazi ovog Tužilaštva koja je rezultirala otkrivanjem i procesuiranjem više krivičnih djela. Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo uz optužnicu je predložilo i produženje mjere pritvora za osumnjičene Alena Čengića, Mehmeda Puškića, Adnana Hadžibajrića, Vahida Alića, Jasmina Kulenovića i Nermana Čehu. Optužnica je proslijeđena Kantonalnom sudu u Sarajevu na potvrđivanje, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.